Indiferent de cât de bune sunt produsele de make-up folosite, pentru ca machiajul să reziste și să arate cât mai natural, este nevoie de o îngrijire atentă a tenului.

O simplă spălare a feței nu va însemna niciodată demachiere. De asemenea, pentru ca aceasta să fie completă și tenul să fie curățat în totalitate este nevoie de mai mult decât un șervețel demachiant sau o dischetă îmbibată cu apă micelară.

Un alt factor de care trebuie să ținem cont când vine vorba de îngrijirea tenului este demachierea chiar dacă în ziua respectivă nu am fost machiate. Pe timpul zilei toate impuritățile din aer ajung în contact direct cu fața noastră, de aceea este necesară curățarea.

De ceva timp în rutina mea de îngrijire a tenului au intrat 4 produse de curățare de la Vivanatura, pe care le folosesc atât seara, cât și dimineața. Toate produsele au un anumit procentaj de ingrediente naturale, majoritatea fiind între 97-99%.

Cremă demachiantă “fără lacrimi” cu migdale și argint

După demachierea cu o apă micelară, pentru a mă asigura că machiajul este îndepărtat în totalitate, curăț fața cu această cremă, cu ajutorul unei dischete. Pe lângă demachiere, fiind cremă, hidratează. Imediat după folosire tenul devine mult mai fin, moale și nu îl irită. Poate fi folosită și la ochi fără a simți usturime.

Este destinată oricărui tip de ten și este făcută din 98,4% ingrediente naturale.

Loțiune tonică pentru ten normal

Următorul pas după curățarea cu crema demachiantă este calmarea tenului. Aplic câteva picături pe o dischetă (o cantitate mică ajunge pentru toată fața) după care șterg tenul cu aceasta. Deși are un miros neplăcut, ea fiind făcută din multe ingrediente naturale(99,4% mai exact), are efecte benefice asupra tenului. Pe langă calmare și curățare, lasă tenul catifelat, micșorează porii și ajuta la menținerea sebumului sub control.

Cremă de față

Deși am ten mixt cu secreție de sebum în zona T, pe timpul iernii dacă nu îl hidratez corect tinde să fie uscat.

Pentru a încheia toată această îngrijire aplic crema de față cu aur și argint care are 98% ingrediente naturale. Hidrateaza intens tenul, fără a lăsa acea senzație de ten gras, dă efect de iluminare și strălucire și ajută la minimizarea porilor.

Intră rapid în piele, dar spre deosebire de alte creme care după puțin timp nu mai au niciun efect, cea de la Vivanatura menține tenul hidratat mai multe ore.

Gel cu argint și Aloe Vera

Gelul de curățare nu îl folosesc zilnic, ci o dată sau de două ori pe săptămână. La fel ca celelalte produse, este făcut din ingredinte naturale în proporție de 100%. Îl aplic pe toată fața, după care clătesc după jumătate de oră. Este perfect atunci când ai coșuri pentru că ajută la dispariția lor. Este recomandat pentru tenul acneic sau sensibil.

Ajută și la dispariția roșeții, nu usucă tenul și nici nu îl irită. Calmează, hidratează și curăță tenul de impurități.