Îngrijirea dentară este foarte importantă atât pentru aspect, cât și pentru sănătate. Sponsorii de la Galați Beauty Swap, Xlear, ne-au dat spre testare câteva produse în acest sens, toate cu Xylitol.

Ce este Xylitolul?

Xylitolul este un indulcitor natural cu multe beneficii pentru sanatate. El este un alcool de zahar, cu o structura cristalina, granulara, cu o putere de indulcire comparabila cu a zaharului. Se gaseste in mod natural in multe fructe si legume, dar este produs si de corpul uman.

Xylitolul este utilizat pentru:

  • Sănătatea orală
  • Sănătatea sistemului respirator
  • Diabet

Pasta de dinți Spry

rrem

Când vine vorba de alegerea pastei de dinți cel mai important aspect este fluorul. Prezența acestuia este dăunătoare și se găsește în majoritatea pastelor de dinți. Cea de la Spry NU conține fluor.

Aceasta conține ingrediente naturale, cel mai important fiind xylitolul. Acesta previne dezvoltarea cariilor, îndepărtează bacteriile și evident, curăță.

Extractul de afine are efecte anti-tartru, aloe vera are rolul de a calma, iar menta împrospătează respirația.

Dintotdeauna am avut probleme cu gingiile, acestea reapărând chiar și după vizitele lungi la stomatolog. Pasta Spry a contribuit într-o oarecare măsură la diminuarea inflamației acestora.

Ingrediente : apă, glicerină, siliciu, xylitol, erythritol, extract de afine, aloe vera, citrat de zinc, guma de celuloza, stevie, gumă de celuloză, dioxid de titaniu.

Pasta de dinți cu mentă de la Spry are 141g și costa 25 lei. Este un produs care mi-a plăcut și pe care l-aș folosi în continuare.

Gumă de mestecat Spry

rrem

Deși mestecatul gumei nu este neapărat sănătos, aici depinde mult de gumă. Cea de la Spry cu scorțișoară este o variantă fără zahăr, care nu dăunează danturii, ba chiar dimpotrivă.

Guma cu scorțișoară îndulcită cu xylitol este perfectă pentru îngrijirea orală atunci când suntem pe drum.

Aceste gume sunt recomandate și de stomatologi.

Ingrediente: xylitol, bază de gumă, ulei de scorțișoară naturală, gumă arabică, carbonat de calciu, glicerină vegetală, lecitină din soia, ceară de palmier.

rrem

Pe site-ul celor de la Xlear acest gume se pot găsi în mai multe variante:

  • O folie cu 10 tablete – 3,20 lei
  • Tub cu 30 tablete – 11 lei
  • Borcan cu 100 tablete – 36,50 lei
  • Pachet 20 folii cu 10 tablete – 64 lei

Spray nazal Xlear

rrem

În punguța de la Xlear am avut și o mostră de spray nazal cu soluție salină și xylitol care:

  • Reduce congestiile nazale
  • Reduce inflamația mucoase

Acest spray nu a avut efectul pe care mi l-am dorit, desfundă nasul, însă nu complet, dar acest lucru diferă de la persoană la persoană.

Ingrediente : apă purificată, xylitol, sare, extract de semințe de grepfruit

Spray-ul se găsește pe site în varianta cu pulverizator, are 45 ml și costă 51 lei.