Un ten gras, cu exces de sebum aduce întotdeauna probleme, mai ales pe timpul verii. Mă număr printre persoanele cu un ten mixt, cu tendințe de îngrășare, zona T fiind cea mai problematică.

Cei de la Bioderma au, după cum bine știți, produse pentru toate tipurile de ten, reușind să satisfacă orice nevoie. Gama Sebium este o gamă special realizată pentru persoanele cu ten gras sau mixt, având produse cu ajutorul cărora putem menține sub control sebumul. Această gamă este bună și pentru tenul acneic sau predispus la acnee sau pentru un ten sensibil, cu imperfecțiuni.

Apa micelară Sebium H20

Indiferent dacă ma machiez sau nu într-o zi, atât dimineața, cât și seara ma demachiez. Tenul preia de-a lungul zilei toate impuritățile, mai ales dacă avem o zi activă, dacă mergem prin multe locuri. Deși poate părea inutil să îți demachiezi tenul dacă nu ai purtat machiaj, este de fapt un pas foarte important în curățarea pielii.

De câțiva ani am tot încercat apă micelară de la diferite branduri, multe dintre ele mi-au plăcut (cum ar fi cea de la GreenLab sau cea de la Nivea cu ulei uscat pe care o folosesc pentru machiajul ochilor în cazul în care este waterproof) însă mereu m-am întors la produsele Bioderma pentru că le văd mult mai potrivite pentru tenul meu.

Apa micelară din gama Sebium este, după cum am menționat, potrivită pentru tenul gras/mixt, iar experiența mea cu ea a fost una bună. Curăță tenul foarte bine, fără să îl agreseze în vreun fel. După demachierea cu această apă micelară pielea este hidratată, mai fină, ba chiar ajută într-o oarecare măsură la micșorarea porilor.

Sebium Mat Control

Un produs de care clar aveam nevoie și pe care mă bucur că l-am descoperit. Având tenul mixt, sebumul își face apariția în zona T foarte repede, mai ales la temperaturile ridicate din această perioadă. De când l-am primit îl folosesc zilnic, indiferent dacă urmează să port sau nu machiaj.

Prevăzut sub formă de cremă, acest produs are rolul de a ține sub control sebumul, strălucirea tenului, dând un aspect mat. Imediat după folosire porii sunt acoperiți, zona în care îl aplicăm devenind foarte fină.

Sebium Mat Control poate fi folosit drept bază de machiaj și pot spune că își face treaba foarte bine! În zilele în care alegem să nu purtăm machiaj poate fi folosit pentru a da tenului un aspect cât mai curat și hidratat.

Efectul acestuia ține în jur de 8 ore, cu variații în funcție de condițiile la care ne expunem tenul. Efectul poate fi diminuat în zilele foarte călduroase, în cazul unor activități solicitante care determină apariția transpirației, însă poate depăși cele 8 ore în cazul unor zile răcoroase și lipsite de activitate.

Kit Sebium

Cele două produse pot fi găsite împreună sub forma unui kit cu prețul de aproximativ 36 lei, dar și separat.

Sebium Mat Control are 30 ml și are prețul de 36 lei, iar apa micelară, poate fi găsită atât în varianta mini de 100 ml (aprox. 18 lei), varianta medie de 250 ml (aprox. 45 lei) și o variantă mare, de 500 ml cu un preț de aproximativ 60 lei.

Ambele produse se găsesc în special în farmacii, dar pot fi comandate și de pe site-uri precum Notino, Farmacia Tei sau Bebe Tei.