Deși vara este oficial terminată, zilele călduroase nu vor dispărea brusc, astfel că încă ne putem bucura de soare.

Vara, pe lângă o hidratare corectă a tenului și corpului, este foarte importantă protecția față de soare. Este indicat să găsim produse cu SPF, rămânând la alegerea fiecăruia dacă scăzut sau crescut.

După cum am mai spus deja, produsele Bioderma sunt printre preferatele mele când vine vorba de skincare, astfel că m-a bucurat să primesc gama Photoderm, perfectă pentru vară.

Ulei bronzant Photoderm 50+

Pentru mine venirea verii înseamnă neapărat un bronz cât mai închis la culoare. Având un ten foarte palid este inevitabil să nu îmi ard pielea în aumite zone în primele zile de stat la bronzat, de aceea inițial trebuie să aplic un factor de protecție crescut pentru a evita aceste situații.

Produsul de la Bioderma este combinația perfectă între textura mea preferată pentru plajă -uleiul- și protecția de care clar este nevoie. Deși are un Spf crescut, textura ajută mult la accelerarea bronzului, rezultând astfel un bronz sănătos, uniform și fără arsuri.

Mirosul uleiului Photoderm este unul foarte plăcut, se întinde ușor pe piele și nu lasă urme în bronz. Având o protecție mare, eu îl folosesc alături de un ulei de cocos. Cantitatea este de asemenea un avantaj, având 200 ml. Folosindu-l vara aceasta atât la mare, cât și la piscină, nu am consumat nici măcar un sfert.

Precum toate produsele Bioderma, acest ulei se găsește în farmacii, dar și pe site-uri cum ar fi Notino, Farmacia Tei, la un preț de aproximativ 60 lei.

Photoderm Nude Touch

Pe timpul verii evit să mă machiez, în special ziua, când temperaturile sunt foarte crescute, apelând la fondul de ten doar atunci când chiar este necesar. Vara aceasta am descoperit un produs care mi-a plăcut mult, mai exact Photoderm Nude Touch, o protecție solară colorată, care poate înlocui foarte ușor fondul de ten.

Fiind un produs foarte fluid, atunci când este aplicat pe ten nu îl încarcă deloc, având o textură lejeră. Odată aplicat, tenul capătă o matifiere, o textură pudrată, iar nuanța acestuia este uniformizată. Tenul devine mai luminos și are un aspect hidratat.

Poate fi folosit atât pentru o zi de plajă, dar și pe stradă, de zi cu zi, pentru a ne proteja de razele soarelui. De foarte multe ori l-am aplicat alături de un concelear, pentru a acoperi cearcănele și alte imperfecțiuni, iar tenul a arătat foarte bine.

Este perfect pentru un ten mixt sau gras pentru că ajută la menținerea sub control a sebumului, dar cu siguranță poate fi folosit și pe un ten normal.

Un alt avantaj este faptul că nu are parfum, iar ca toate produsele Bioderma, este testat dermatologic, fiind hipoalergenic.

Photoderm Nude Touch vine în 3 nuanțe: Light Colour, Natural Colour, Golden Colour. Fiecare flacon are 40 ml, iar prețul este de aproximativ 70 lei.

În același colet am avut și un burețel din aceeași gamă, care este perfect pentru aplicarea Photoderm Nude Touch deoarece nu îl absoarbe deloc. În cazul unui fond de ten nu foarte lejer burețelul poate rămâne cu mici pete, însă după mai multe curățări revine la culoarea sa. Burețelul este foarte moale, cu ajutorul lui fondul de ten sau alte produse lichide/cremoase sunt fixate pe ten foarte frumos, fără un aspect încărcat.