Recent am primit propunerea de a testa câteva produse cosmetice cu miere. Propunerea a venit de la Brander, care mi-au trimis 3 produse Apidava.

Cosmetice cu miere

Apidava este un brand natural la care, pe lângă produsele apicole, găsim și cosmetice și săpunuri cu miere. Produsele au peste 60% ingrediente naturale și nu conțin ingrediente cu efect nociv asupra tenului, cum ar fi alcoolul.

Balsam de buze cu unt de shea, ceară și miere de albine

Deși mereu trebuie să fim atenți la hidratare, fie că vorbim de corp, ten sau buze, în anotimpul rece este bine să acordăm o importanță mai mare. Vântul și temperaturile scăzute contribuie la uscarea buzelor, care duce chiar la crăparea acestora. Pentru mine balsamul de buze este indispensabil, mai cu seamă în acest sezon.

Balsamul de la Apidava îndeplinește câteva criterii importante pentru un produs de buze:

  • Hidratează. Un balsam de buze care nu aduce hidratare este inutil. Buzele fiind uscate sau crăpate, au nevoie de o hidratare corespunzătoare pentru a se reface.
  • Nu este lipicios. Hidratarea, în orice caz, nu înseamnă să simți produsul greoi, să îl simți inconfortabil, lipicios, ca și cum te-ar încurca.
  • Preț foarte bun (14 lei). Având în vedere faptul că este un produs natural, prețul este mai mult decât accesibil. Astfel, data viitoare când intenționați să cumpărați un balsam de buze, înlocuiți “strugurelul” plin de chimicale și coloranți din orice market cu unul cu cât mai multe ingrediente naturale.

Singurul lucru puțin dificil, dar care poate fi ușor rezolvat este modul aplicării, astfel că este bine să ai mereu la tine un antiseptizant dacă vrei să îl aplici cu degetul sau o pensulă (pusă neapărat într-un recipient/punguță/șervețel sau orice care să împiedice bacteriile să ajungă la ea).

Cremă pentru ten sensibil

Încă de când am văzut ingredientele acestei creme am știut că va merge către mama. După cum îi spune și numele, este o cremă de față pentru pielea sensibilă.

Lista ingredientelor nu aduce nimic cu efect negativ asupra tenului, beneficiile fiind multe:

  • Efecte anti-îmbătrânire și antioxidant prin intermediul vitaminei E (găsită în untul de cacao și uleiul de argan, ingrediente principale ale cremei) dar și a Beta carotenului.
  • Revigorarea tenului cu ajutorul uleiului de lavandă
  • Calmare, oferită de uleiul de gălbenele, care are și efect cicatrizant și antiinflamator
  • Protecție UV prin uleiul de morcov

Având în compoziție o serie de uleiuri, nu aș introduce această cremă în rutina de zi a unui ten gras, însă in cea de seară nu ar avea efecte negative, acționând în profunzime pe timpul nopții.

Crema vine într-un borcanel de 30 ml care poate fi pus ușor într-o geantă pentru că nu ocupă mult loc. Refolosiți borcanelul după terminarea produsului:).

Prețul, la fel ca în cazul balsamului de buze, este unul accesibil, aproximativ 20 lei.

Săpun cu lăptișor de matcă

Indispensabil în casă este și un săpun solid, fie că îl folosim pentru a ne curăța mâinile, fie că îi acordăm alte întrebuințări. Săpunul solid este foarte bun pentru spălarea bureților și pensulelor de make-up.

Lăptișorul de matcă din compoziție este recomandat pentru pielea uscată, contribuind la hidratarea acesteia.

La Apidava săpunurile cu miere sunt variate, cu un preț bun, fiecare având 100g. Pe lângă cel cu lăptișor de matcă găsim alte variante “delicioase” cum ar fi cel cu ciocolată sau fresh, cum ar fi cel cu lavandă sau cel cu mentă și lămâie. Tot din categoria săpunurilor găsim și săpunuri exfoliante.

Produsele Apidava se găsesc în multe farmacii sau plafaruri, dar și în online pe Honey Land sau alte magazine cu produse apicole. Totul stă la un search distanță când vrei să găsești un produs.