Avem grijă de înfățișarea noastră foarte atent, alegem cu grijă cele mai bune produse și ne asigurăm că ingredientele din acestea nu vor avea efecte nocive asupra noastră. Dar ce facem atunci când apar probleme pe baza stresului, de tip hormonal sau alte motive care s-au ivit fără voia noastră, probleme precum căderea părului sau mătreața, care nu pot reprezenta decât o povară.

Majoritatea brandurilor cu produse pentru îngrijirea părului au unele produse sau chiar game întregi dedicate acestor probleme, însă trebuie să alegem cu atenție ce folosim, deoarece nu toate ne vor oferi rezultatele dorite. Este necesar să știm că atât scalpul, cât și părul au nevoie de ingrediente safe, cele naturale fiind și mai recomandate.

Un brand care își concentrează toată atenția pe aceste probleme este Regivero, despre care am mai vorbit într-un articol mai vechi, dar și pe Instagram. Mergând pe principiul conform căruia calitatea este superioară cantității, aceștia aduc pe piață 4 produse menite să diminueze sau chiar să îndepărteze probleme precum mătreața sau căderea părului, ajutând la regenerarea acestuia. O rutină completă cu produsele Regivero poate consta într-o combinație de tratamente sau axarea pe unul singur. Produsele care combat diferitele probleme sunt 2 șampoane, împotriva mătreții și împotriva căderii părului, respectiv 2 loțiuni, pentru regenerarea părului și împotriva căderii acestuia. Astfel, în funcție de problemele cu care ne luptăm, ne putem crea o rutină.

La momentul folosirii, rutina mea Regivero a fost compusă din șamponul împotriva căderii părului alternativ cu cel împotriva mătreții și loțiunea pentru regenerare. Respectând tratamentul rezultatele au fost vizibile, părul devenind mai sănătos, ceea ce își dorește și brand-ul pentru clienți.

Rutina săptămânală pentru un păr diafan

  • Avănd un scalp gras, părul meu trebuie spălat de minim 2 ori pe săptămână. Astfel, după curățarea cu un șampon, urmează aplicarea unui balsam și lăsarea acestuia timp de 5-10 minute pentru a-și face efectul. Cât părul este încă umed aplic pe lungimi un ulei pentru a-l menține moale și hidratat.
  • La aproximativ 2 săptămâni folosesc și un șampon mov pentru a păstra nuanța blondului.
  • Tot din rutina de îngrijire face parte și faptul că evit pe cât posibil contactul cu temperaturile ridicate, aplicând o protecție termică atunci când este cazul.
  • De asemenea evit pieptănarea părului atunci când este ud, deoarece șansele ca acesta să se rupă sunt mult mai crescute decât atunci când este uscat.

Tips and tricks pentru un păr sănătos

  • Tunde vârfurile uscate măcar o dată la 3 luni pentru a stimula creșterea și a menține un aspect sănătos.
  • Evită vopsitul și/sau decoloratul acasă. Alege un salon bun unde produsele folosite nu îți vor degrada părul.
  • Folosește placa/ondulatorul doar când este necesar, în caz contrar părul va avea de suferit din cauza temperaturilor ridicate.
  • Nu îți spăla părul chiar în fiecare zi. Dacă simți nevoia de un refresh apelează la un șampon uscat, însă nici cu acesta nu trebuie să exagerăm.
  • În timpul spălării și nu numai masează scalpul atât pentru relaxare, stimularea rădăcinii firului de păr și o curățare mai bună.

Care e rutina ta pentru un păr sănătos? Ce trucuri folosești și cum scapi de probleme nedorite?