Pentru mine trecerea în noul an a fost însoțită de câteva semne de răceală care nu sunt chiar cele mai binevenite. Alimentația dezechilibrată din ultima vreme, săracă în vitamine, dar și purtarea unor haine mai subțiri decât vremea ar solicita sunt câțiva dintre factorii care au complotat și au adus dureri în gât și uneori tuse.

Una dintre agențiile mele de suflet, PR Avenue, condusă de minunata Mariana Sebe, s-a gândit să își pregătească bloggerii pentru sezonul rece și pentru problemele de sănătate care vin la pachet cu vremea.

După cum sugerează și poza, ultimul pachet a fost compus din 2 produse marca Zdrovit România, găsite în farmacii, la fel ca produsele Lips Up, Mascara Med sau Femino Help, primite tot de la PR Avenue (articolele despre acestea pot fi găsite mai jos)

Sirop de tuse Herbalsept

În general simptomele unei răceli includ și tusea, care în funcție de cauze, poate fi uscată sau umedă.

Herbalsept Duo vine drept ajutor, ameliorând tusea sau durerea în gât, care reprezintă un disconfort pentru oricine. Acesta are ingrediente naturale precum miere, extract de nalbă și extract de hibiscus, care calmează tractul respirator, acționând asupra acestuia așa cum o cremă hidratantă acționează asupra unui ten uscat.

Siropul poate fi găsit în farmacii, dar și în online, are 100 ml și poate fi folosit atât de copii, cât și de adulți.

Gripovit Acerola

Acestea sunt niște comprimate bogate în vitamina C, care sunt benefice atât pentru prevenirea răcelii, cât și pentru un plus de energie, îmbunătățirea sistemului imunitar sau chiar reducerea oboselii.

Acesta este destinat în principiu adulților și poate fi folosit și de persoanele vegane, nu are zahăr, gustul plăcut fiind dat însă de îndulcitori naturali.

O cutiuță are 60 de comprimate, iar prețul este în jur de 25 lei.

Putem preveni răceala și fără pastile/siropuri?

Evident. Există o mulțime de factori care ne influențează starea de sănătate, chiar dacă uneori nu ne dăm seama. Câțiva dintre ei, dar și cei mai importanți ar fi:

  • Alimentația. O alimentație echilibrata, bogată în vitamine ne va ține departe de multe probleme, printre care și de răceală.
  • Somnul. Corpul are nevoie de odihnă, de aceea un somn liniștit și odihnitor ne va aduce energie și va contribui la sistemul imunitar.
  • Sportul. Fie că este vorba de sală, alergat sau pur și simplu mersul pe jos, circulația va fi îmbunătățită, ceea ce va ține la distanță semnele răcelii.