Dacă în ultimul articol am prezentat favoritele anului 2019 din categoria make-up, de data aceasta mă axez pe skincare, dar și câteva produse din alte categorii.

Apa micelară Bioderma Sensibio

În anii trecuți îmi luam apă micelară de care nimeream, însă nu acordam importanță ingredientelor. Favorita mea va rămâne apa micelară de la Bioderma, fie varianta din gama Sensibio, fie cea din gama Sebium. Cel mai important este ca nu au alcool, nu agresează tenul și curăță foarte bine tenul. Îndepărtează ușor și produsele waterproof, deci e bună și pentru ochi și buze. Momentan folosesc varianta la 850ml care vine cu o pompiță care facilitează folosirea.

The Ordinary Niacinamide

În ultimele luni am adăugat în rutina mea de dimineață serul cu niacinamide și zinc, care e perfect pentru problemele mele cu sebumul, pe care îl ține sub control. Acest ingredient este tolerat foarte bine de piele, deci e perfect și pentru un ten sensibil. Matifiază tenul, dar nu îl usucă, ba chiar ajută produsele hidratante să intre mai ușor în piele. Pe lângă toate cele menționate, are un preț foarte bun, aproximativ 30 lei. Eu l-am luat din Douglas, dar se găsește și în online sau drogherii (in Iași – Avia).

Ser anti pete Gamarde

Gamarde e un alt brand cu care colaborez și pe care l-am descoperit în 2019. Deși nu știam nimic despre produse, după un search pe site-ul lor m-am convins că merită, fiind produse bio și organice, cu ingrediente safe. În general în perioada rece pe tenul meu apar pete roșii în jurul nasului, dar nu e exclus să nu am și în timpul verii. Pe parcursul anului am tot lăudat acest ser anti pete pentru că a avut un efect pozitiv asupra mea. Am scris și un articol despre el, în care sunt multe detalii. Cât despre produsul în sine, intră ușor în piele, poate fi aplicat înainte de machiaj fără a influența în vreun fel, iar cantitatea aplicată este una mică.

Bioderma Hydrabio Brume

Acest spray a fost primul produs Bioderma pe care l-am încercat, iar împreună cu restul produselor m-a făcut să iubesc acest brand. Este preferatul meu când vine vorba de skincare și de la care am cele mai multe produse din rutină. Hydrabio Brume este o apă termală, care ajută atât pentru un refresh rapid, dar și pentru hidratarea pielii. Poate fi folosit peste machiaj și nu îl va deteriora deloc. Pentru mine a fost un life saviour mai ales în timpul verii când temperaturile erau foarte ridicate. Cu siguranță îl voi recumpăra.

Foreo Luna Play

Tot în anul ce tocmai a trecut am avut ocazia să încerc faimosul Foreo pe care îl vedeam peste tot. Deși există și păreri negative, pentru mine a devenit un prieten foarte bun al tenului. Exfolierea și curățarea cu acest dispozitiv este foarte blândă, tenul nu este agresat deloc. Pielea este mai fină și mai fermă după curățarea cu Foreo. Varianta pe care o am este Luna Play, primită de la Notino, unde se găsește cu 150 lei.

Ulei de păr Balea

Deși am un scalp gras, vârfurile au nevoie mereu de o îngrijire și hidratare cât mai intensă din cauza decolorării. Pe sfârșitul anului am descoperit la DM un ulei de păr pe care îl folosesc după fiecare spălare. De când îl aplic părul este mai moale și se piaptănă mult mai ușor. Nu este nevoie de o cantitate prea mare și nu îngreunează părul. Am dat pe el în jur de 16 lei.

Spray pentru curățarea pensulelor Ebelin

Am vorbit despre el în articolul despre îngrijirea pensulelor și pe Instagram, dar nu puteam să nu îl includ în favorite. Pentru curățarea de zi cu zi a pensulelor este de mare ajutor, îndepărtează machiajul de pe pensule, dar și microbii și are un miros plăcut. Se găsește tot în DM și este 11 lei.