Deși am spus-o în aproape fiecare articol legat de acest brand, nu pot să nu spun și aici că Bioderma se află pe lista brandurilor mele favorite, iar acest lucru se poate observa atât din multitudinea de articole și postări, dar și din faptul că produsele lor predomină în rutina mea de skincare.

Am folosit de-a lungul timpului produse din diferite game, cum ar fi Atoderm, Sebium, Pigmentbio sau Sensibio, iar din fiecare gamă am găsit produse care să se potrivească cerințelor pielii mele. Dacă ar fi să aleg cea mai potrivită gamă, aș tinde către gama Sebium, deoarece tenul meu este mixt.

Produsele Bioderma se găsesc în farmacii, dar și pe Notino unde putem găsi diferite promoții la acestea sau le putem achiziționa în diferite seturi.

Sebium Gel Moussant

După îndepărtarea machiajului cu ajutorul apei micelare, apelez la gelul de curățare din gama Sebium. Produsul nu are alcool și deși are parfum, acesta este ultimul pe lista ingredientelor, deci cantitatea este inofensivă. Curățarea cu acest gel este blândă, nu irită și nici nu usucă tenul.

În zilele în care simt nevoia de o curățare mai în profunzime a tenului, aleg să folosesc Bioderma Sébium Gel Moussant alături de dispozitivul Foreo. Pentru fiecare utilizare eu folosesc o singură pompiță, care este de ajuns pentru întreaga față. Cantitatea gelului este de 200 ml cu un preț de aproximativ 50 lei, însă poate fi găsit și în cantitate mai mare, de 500 ml, la aproximativ 80 lei.

Sebium Night Peel

Night Peel este un produs cu acid glicolic 15%, o concentrație care nu este suportată chiar de orice ten, de aceea înainte de a-l introduce în rutină trebuie să observăm ce efecte are. Produsul este destinat exfolierii chimice a tenului, acționând asupra pielii moarte și îmbunătățind aspectul tenului. Având o concentrație mare de acid glicolic, este recomandat un tratament de o lună, după care o pauză. La fel ca gelul, este un produs fără alcool, iar parfumul este tot ultimul pe lista ingredientelor.

Deși tenul meu nu a suportat o concentrație așa mare de acid glicolic, asta nu înseamnă că asupra altor persoane nu ar avea un efect pozitiv. Night Peel are o consistență de gel, se întinde ușor și intră rapid în piele. Cantitatea sa este de 40 ml și este aproximativ 80 lei.

Tot din gama Sebium folosesc și Mat Control, o cremă cu ajutorul căreia îmi țin sebumul sub control și pe care o aplic înainte de machiaj, dar și apa micelară din gama Sebium, care alături de cea Sensibio, este preferata mea.