În prima zi a lunii februarie am fost părtașă la un eveniment susținut de cei de la Teo’s Cafe, respectiv un workshop cu și despre cafea. Principalul obiectiv al întâlnirii a fost aflarea unor metode de a ne prepara singuri cafeaua, dar informațiile nu s-au limitat doar la asta.

Workshop-ul a fost ținut de către Ionela Mihăilă, barista, dar și de Teofil Bozbiciu, fondatorul Teo’s Cafe. Deoarece pentru a face o cafea bună e nevoie de o bază bună, ei au împărtășit cu noi diferite informații și au reușit să ne lămurească în legătură cu miturile despre cafea pe care le auzim și vedem peste tot. Tot acest workshop a fost structurat foarte profi, reușind in 2 ore jumătate să aflăm un scurt istoric despre valurile cafelei, diferențele dintre arabica și robusta, amestec vs origine și despre prăjirea cafelei. Deși acestea au fost principalele subiecte abordate, nimeni nu s-a putut abține, iar curiozitățile au fost mult mai multe. 

O altă discuție care mi s-a părut foarte interesantă a fost despre marketing-ul cafelei. Despre toate “promisiunile” de pe ambalaje și din reclame, despre cum suntem influențați să consumăm anumite produse, lucruri care se întâmplă în diferite industrii, printre care și în cea a cafelei. Tot la Brew at home am învățat și cum putem recunoaște o cafea de calitate în funcție de detaliile oferite de ambalaj sau de cel care vrea să o vândă, astfel fiind mai ușor de apreciat dacă prețul se încadrează în intervalul corect.

Informațiile generoase au fost completate de un cadru friendly, evenimentul având loc la Teo’s Cafe Concept-home&office. Discuțiile au fost urmate de partea practică, unde am făcut cunoștință cu câteva dispozitive și accesorii care ne pot ajuta să preparăm cafeaua, demonstrațiile fiind făcute pe 2 cafetiere bazate pe aceeași metodă, Chemex și V60. Ambele presupun o preparare nu foarte rapidă, fiind perfecte pentru acele weekend-uri leneșe în care tot ce vrem e să bem o cafea bună și să petrecem timp cu cei dragi.

Chemex

Tot la Brew at home am întâlnit-o și pe doamna Andreea Marc, al cărei blog trebuie vizitat, because it’s worth it.

Keep an eye pe paginile lor (Instagram, Facebook) pentru că Brew at home a fost doar începutul, reprezentând și un mod de a celebra 10 ani de Teo’s. Ei promit cât mai multe evenimente de acest gen, la care merită să participi pentru că vei cunoaște oameni faini și te vei întoarce acasă cu multe informații utile.