
Brew at home Iași-Teo’s Cafe
În prima zi a lunii februarie am fost părtașă la un eveniment susținut de cei de la Teo’s Cafe, respectiv un workshop cu și despre cafea. Principalul obiectiv al întâlnirii a fost aflarea unor metode de a ne prepara singuri cafeaua, dar informațiile nu s-au limitat doar la asta.
Workshop-ul a fost ținut de către Ionela Mihăilă, barista, dar și de Teofil Bozbiciu, fondatorul Teo’s Cafe. Deoarece pentru a face o cafea bună e nevoie de o bază bună, ei au împărtășit cu noi diferite informații și au reușit să ne lămurească în legătură cu miturile despre cafea pe care le auzim și vedem peste tot. Tot acest workshop a fost structurat foarte profi, reușind in 2 ore jumătate să aflăm un scurt istoric despre valurile cafelei, diferențele dintre arabica și robusta, amestec vs origine și despre prăjirea cafelei. Deși acestea au fost principalele subiecte abordate, nimeni nu s-a putut abține, iar curiozitățile au fost mult mai multe.
O altă discuție care mi s-a părut foarte interesantă a fost despre marketing-ul cafelei. Despre toate “promisiunile” de pe ambalaje și din reclame, despre cum suntem influențați să consumăm anumite produse, lucruri care se întâmplă în diferite industrii, printre care și în cea a cafelei. Tot la Brew at home am învățat și cum putem recunoaște o cafea de calitate în funcție de detaliile oferite de ambalaj sau de cel care vrea să o vândă, astfel fiind mai ușor de apreciat dacă prețul se încadrează în intervalul corect.



Informațiile generoase au fost completate de un cadru friendly, evenimentul având loc la Teo’s Cafe Concept-home&office. Discuțiile au fost urmate de partea practică, unde am făcut cunoștință cu câteva dispozitive și accesorii care ne pot ajuta să preparăm cafeaua, demonstrațiile fiind făcute pe 2 cafetiere bazate pe aceeași metodă, Chemex și V60. Ambele presupun o preparare nu foarte rapidă, fiind perfecte pentru acele weekend-uri leneșe în care tot ce vrem e să bem o cafea bună și să petrecem timp cu cei dragi.





Tot la Brew at home am întâlnit-o și pe doamna Andreea Marc, al cărei blog trebuie vizitat, because it’s worth it.
Keep an eye pe paginile lor (Instagram, Facebook) pentru că Brew at home a fost doar începutul, reprezentând și un mod de a celebra 10 ani de Teo’s. Ei promit cât mai multe evenimente de acest gen, la care merită să participi pentru că vei cunoaște oameni faini și te vei întoarce acasă cu multe informații utile.



Vai ce frumos! Nu beau cafea de fel, dar am gasit o combinatie placuta la Teo’s de ciocolata calda alba cu alune si caramel. O minunatie! De ce nu am stiut oare de eveniment 🥺🥺 as fi vrut sa particip si eu! 😔
Aww, mersi mult, Oana! Mă bucur și eu foarte mult că te-am întâlnit la eveniment și de abia aștept să ne revedem și să ne citim. Felicitări și pentru articol! A plăcut tuturor enorm 🙂
Și dacă vrei să fim prietene în continuare, renunți la treaba cu „doamna Andreea Marc”, da? :))
Da, da, promit!! :))
iubesc cafeaua si tocmai am savurat-o pe a mea in balcon, admirand prima zapada din aceasta iarna!
Ce frumossss. Cozy si cu gust 🙂
Ce tasty sunt pozele! Parcă și simt mirosul de cafea! ❤️
O, da, cafea si iarasi cafea si una foarte buna. Imi place ideea, pacat ca e asa departe Iasul.
îmi plac tare mult evenimentele de acest gen.
Și, cum ador cafeaua, sunt deschisă la astfel de “provocări”.
Felicitări!
Foarte fain. Îi voi urmări pe insta.
M-am reîndrăgostit de cafea de puțin timp și tare mi-ar plăcea să particip la workshop-uri pentru a aflat mai multe despre cafea și despre prepararea ei.
Ce frumos ! Mi-ar placea sa savureaz o cafea aici !
Interesant evenimentul, cred ca mi-ar fi placut si mie sa particip.
De ceva vreme am visul de a face ceva curs de barista. Chiar vreau să fac și eu cafele cât mai bune și elegante acasă. Un astfel de workshop mi-ar prinde bine.
Desi nu sunt iubitoare de cafea imi place ce vad acolo.
Cafeaua e drogul meu. Asa ca da, as vrea sa particip la asemenea evenimente!
Cred ca a fost un eveniment foarte reusit, se vede.
Hmm mi-a plăcut, eu sunt o mare iubitoare de cafea. 😊 😊
Pare delicioasa cafeaua si cafeneaua e foarte chic aranjata.
A fost un eveniment extrem de interesant. Iubesc cafeaua si mi-ar fi placut sa fiu prezenta si sa degust diverse arome propuse chiar de specialisti
O, asa da eveniment! Daca e despre cafea, e de mine.
Daca este vorba de cafea…atunci este pentru mine! N-as putea supravietuii (mental) fara o ceasca cu cafea buna!
Ce fain arata locatia!! Perfecta pentru iubitorii de cafea!!
Foarte reusite pozele! Deja simt gustul cafelei. Ma duc sa imi fac si eu 😅
Mi-ar fi plăcut și mie să particip, chiar dacă nu sunt consumatoare de cafea. Dar mirosul cafelei proaspăt prăjite sau proaspăt preparate îmi place mult!
Ce draguta e locatia! Nu beau cafea dar apreziec cafenelele cochete.