Un cuvânt care descrie cel mai bine femeile este varietatea. Fiecare femeie este diferită în felul ei, iar acest aspect se aplică și când ne referim la siluete. Pentru a reuși să scoatem în evidență frumusețea corpului, este bine să știm care este forma care îl definește, iar astfel vom face cele mai bune alegeri. Acest lucru poate fi făcut foarte ușor, fără eforturi prea mari, doar privind în oglindă, însă ne poate fi de mare ajutor pentru viitoarele cumpărături. În funcție de conformația corpului, avem mai multe tipuri, precum:

  • silueta pară
  • clepsidră
  • cea atletică, de tip androgin
  • silueta ovală, tip măr

Cu siguranță s-a întâmplat măcar o dată să vezi o rochie care arăta superb pe cineva, să o probezi și să rămâi dezamăgită. Acest lucru se întâmplă din cauza diferențelor de siluetă menționate anterior, însă cunoscând tipul, putem găsi ușor rochii pe stilul nostru. Iată câteva modele de pe Neer.ro în funcție de tipul de siluetă:

Silueta pară

Acest tip de siluetă este caracterizat printr-o talie subțire, umeri înguști și șolduri late. În acest caz cele mai bune sunt rochiile mulate până în talie și evazate în partea inferioară, pentru a distrage atenția de la mărimea șoldurilor și a pune în evidență partea de sus a corpului. Marcarea taliei nu poate reprezenta decât un mare avantaj, deoarece este un atu în cazul acestei siluete. Accentuarea părții superioare o putem face și cu ajutorul unui decolteu sau alegând rochii fără bretele.

Silueta clepsidră

Fiind cea mai proporționată siluetă, este și cel mai ușor să o punem în evidență. Cea mai simplă cale este să apelăm la rochii mulate pe întreg corpul, indiferent de lungimea acestora. Putem pune accentul pe orice parte a corpului în funcție de preferințe, deoarece cu siguranță nu vom da greș. Rochiile pe corp, cu bretele spaghetti sau chiar fără bretele, alături de un șliț pot pune cel mai bine în evidență o siluetă perfectă. Foarte potrivite sunt rochiile tip sirenă, care accentuează toate formele

Silueta atletică

Deși o putem regăsi sub mai multe denumiri, cum ar fi silueta atletică, rectangulară sau de tip androgin, aceasta este cunoscută pentru formele nu foarte bine definite. Fie că vorbim de un bust mic, o talie nedefinită sau șolduri înguste, femeile cu astfel de siluetă au drept punct forte membrele. Pentru a pune accent pe acestea putem opta pentru rochii care să lase la vedere mâinile și picioarele și să ascundă trunchiul. Rochiile cu volănașe, franjuri sau diferite suprapuneri de materiale sunt cele mai potrivite. Drapajele și nodurile pot reprezenta și ele o alegere bună.

Silueta tip măr

Dezavantajul acestor siluete este zona abdomenului, de la care vrem să distragem atenția. Cum putem face acest lucru? Punând accent pe alte părți ale corpului, cum ar fi bust sau picioare. Astfel, putem alege rochii cu decolteu în “V”, pentru a alungi corpul sau cu o lungime medie, până în zona genunchilor. Ne putem “juca” în partea de sus, mai ales în zona gâtului, alegând rochii cu bretele, cu diferite tipuri de decolteu.

Care este tipul de siluetă în care te încadrezi? Alegi hainele în funcție de acest aspect?