Preocuparea mea față de îngrijirea tenului și a corpului evoluează de la an la an, de la lună la lună. Ca majoritatea persoanelor, acum câțiva ani credeam că niște șervețele demachiante și o cremă oarecare sunt suficiente pentru ten, însă timpul și research-ul m-au convins că nu este așa. Mereu am mizat pe faptul că pentru a avea un ten sănătos trebuie să ținem cont de păreri avizate, să nu ne cumpărăm un produs fără a-l analiza înainte, doar pentru că a fost recomandat sau promovat de cineva și să căutăm atent ce este mai bun pentru noi. Indiferent cât de bun este un produs pentru cineva, acesta poate fi nefolositor sau chiar dăunător pentru altcineva, fapt pentru care trebuie să acordăm timp, să ne interesăm. De-a lungul timpului am adunat diverse tips-uri, pe unele nu le știam sau nu aș fi considerat că reprezintă un pericol, însă mi-au fost și îmi sunt de ajutor. Așa cum menționez de cele mai multe ori, acestea sunt simple informații, culese din diferite surse, care pentru mine funcționează. Astfel, pentru a mă alătura unui challenge minunat venit din partea celor de la Eau Thermale Jonzac, manifestul #AiGrijăDeTenulTău, am selectat niște tips&tricks pentru îngrijire.

Folosirea produselor cu pipetă

Pentru a ne asigura că produsul va rămâne intact pe toată perioada folosirii, trebuie să ținem cont și de igiena acestuia. Pipeta NU trebuie să atingă pielea, pentru a nu o contamina. Deoarece scopul pipetei este exact acela de a folosi produsul cosmetic fără a atinge întreg conținutul, trebuie doar să punem câte picături considerăm că sunt necesare în palmă, fără a atinge pipeta, după care să închidem bine produsul.

Îndepărtarea machiajului ochilor

Indiferent de tipul de produs pe care îl folosim pentru a îndepărta machiajul ochilor, important este cum o facem. Folosirea dischetelor demachiante trebuie să fie una individuală. NU vom folosi aceeași dischetă pentru ambii ochi, ci câte una pentru fiecare, pentru a nu extinde o posibilă problemă de la un ochi la altul.

Ordinea aplicării produselor cosmetice

Este important să ne facem o rutină zilnică, în care să introducem produse pentru fiecare problemă a tenului, însă este foarte important să știm care este ordinea corectă de aplicare. Produsele cosmetice se aplică începând cu cea mai lejeră textură și terminând cu texturile mai grase. Astfel fiecare produs va putea intra în piele și își va putea aduce contribuția și beneficiile. Un exemplu ar putea fi:

Demachiere-toner-serumuri faciale, tratamente-cremă de ochi-cremă hidratantă-cremă cu SPF

Acționarea produselor

Pentru a ne asigura că fiecare produs cosmetic își va face treaba este necesar ca după aplicare să așteptăm 2-3 minute pentru a se absorbi în piele, înainte de a trece la următorul. În caz contrar, riscăm ca acel produs să nu își mai facă efectul, iar beneficiile sale să fie umbrite și inhibate de următorul produs aplicat.

Aplicarea produselor pe tenul umed

Există anumite produse care pentru a se absorbi mai ușor în piele pot fi aplicate pe tenul umed. Astfel putem evita și situațiile de “scămoșare” a tenului sau alte schimbări de textură care pot apărea. Pentru acest pas eu folosesc întotdeauna apă termală.

Ce alte trick-uri folosiți când vine vorba de îngrijirea pielii?