Despre Vivanatura am mai vorbit acum aproape 2 ani, când am intrat pentru prima oară în contact cu produsele lor. Acestea mi-au lăsat încă de atunci o impresie bună, fapt pentru care am continuat să folosesc produsele lor. Întâmplarea a făcut ca ei să se numere printre sponsorii evenimentului Danube Bloggers Meet, astfel că un pachețel cu produsele lor a ajuns la mine. Este vorba despre un pachet cu produse 100% românești, cu un conținut foarte ridicat de ingrediente naturale. Câteva dintre acestea îmi erau deja cunoscute, iar în cazul celorlalte a fost prima ocazie de testare.

Loțiune tonică cu aloe vera și albăstrele

Am ales să încep cu loțiunea deoarece este produsul meu preferat dintre toate cele încercate de la Vivanatura. Acum 2 ani când am introdus toner-ul în rutina mea nu acordam multă importanță ingredientelor, astfel că am omis faptul că acesta conține alcool. Chiar dacă avea în compoziție acest ingredient, loțiunea tonică a avut un impact foarte bun asupra tenului meu, astfel că m-am încumetat să îl reintroduc și de această dată. Pentru a nu sensibiliza tenul din cauza alcoolului încerc să nu folosesc produsul zilnic, alternându-l cu alte tonere.

Loțiune tonică cu aloe vera și albăstrele Vivanatura

Celelalte ingrediente sunt de 99,4% origine naturală, iar loțiunea este recomandată unui ten normal, deoarece unele ingrediente (în special alcoolul) pot avea efecte negative asupra unui ten sensibil.

Loțiunea are efect calmant, fiind blândă cu tenul. Are și efect revigorant, fiind potrivită aplicarea ei după demachiere. Se distribuie pe ten cu ajutorul unei dischete sau chiar direct în palmă și aplicată ulterior prin mișcări de tapotare. Nu usucă tenul, contribuie la minimizarea porilor și ajută produsele cu texturi mai cremoase să intre în piele. Loțiunea tonică are 150 ml și costă aproximativ 20 lei.

Cremă demachiantă “fără lacrimi”

Crema demachiantă este de asemenea un produs cu care am mai intrat în contact, însă anumite ingrediente din aceasta nu sunt întocmai potrivite tenului meu cu tendințe de îngrășare. Pentru că întotdeauna am păstrat o transparență în ceea ce privește toate produsele, articolele și recomandările făcute, nu voi spune că aceasta a fost bună pentru mine fără a fi așa. Astfel, crema este potrivită pentru un ten normal sau chiar uscat, având în compoziție o serie de ingrediente perfecte pentru hidratare, cum ar fi untul de shea sau uleiul de migdale.

Cremă demachiantă “fără lacrimi” cu migdale și unt de shea Vivanatura

Cei de la Vivanatura recomandă acest produs atât pentru îndepărtarea machiajului de pe ten, cât și pe cel al ochilor, fără a provoca disconfort și fiind un produs blând. Crema demachiantă poate fi inclusă în rutină înainte de curățarea tenului cu un gel, fiind un produs potrivit pentru îndepărtarea machiajului. Produsul se găsește în două variante-145 ml și 75 ml.

Cremă de corp cu portocale dulci și unt de shea

Din categoria produselor pentru îngrijirea corpului este crema de corp cu portocale dulci și unt de shea, un produs recomandat atât pentru o piele uscată, cât și pentru o piele normală pentru care se dorește o menținere a hidratării. Crema de corp are o textură grasă, fapt pentru care hidratează în profunzime, însă se absoarbe rapid în piele fără a lăsa o peliculă grasă la suprafață. Efectul este unul emolient și foarte hidratant datorită untului de shea ce se găsește în compoziție alături de un complex de uleiuri (măsline, sâmburi de struguri, palmier). Pe lângă acestea crema de corp este îmbogățită și cu o serie de plante (tătăneasă, gălbenele, nalbă), care îi oferă și efect regenerant, mai ales asupra pielii uscate.

Cremă de corp cu portocale dulci și unt de shea Vivanatura

Unul dintre punctele forte al cremei, alături de hidratare, este mirosul, care este foarte plăcut și deloc înțepător. Crema de corp are 250 ml.

Cremă de mâini cu gălbenele și cătină

Rămânând la categoria produselor pentru îngrijirea corpului, un alt produs care a ajuns la mine este crema de mâini cu gălbenele și cătină, un produs esențial pentru această perioadă. Întrucât mâinile au foarte mult de suferit din cauza spălării excesive, folosirea antiseptizantelor și purtarea mănușilor, este nevoie să venim în ajutorul lor cu produse pentru hidratare și să le îngrijim corespunzător.

Cremă de mâini cu gălbenele și cătină Vivanatura

Având un complex de uleiuri, asemeni cremei de corp, are un efect hidratant foarte ridicat. Se absoarbe destul de bine în piele, protejând și oferind un miros subtil datorită uleiului de portocale. Este potrivită pentru mâinile foarte uscate, având efect regenerator asupra crăpăturilor datorită gălbenelelor din compoziție. Crema are 75 ml și un preț accesibil de aproximativ 12 lei.

Ai folosit produse Vivanatura? Dacă da, care este preferatul tău?