Întregul corp are nevoie de atenția noastră și cel mai important, de hidratare. Trebuie să ținem cont de acest pas indiferent de anotimp, deoarece deshidratarea și uscarea pielii poate apărea din foarte multe motive, nu doar din cauza frigului. Produsele CeraVe, pe lângă alte probleme ale pielii, se bazează în principal pe hidratare, astfel că toate produsele conțin ceramide.

Ce sunt ceramidele?

Un mod foarte drăguț prin care cei de la CeraVe ne fac să înțelegem mai ușor ce sunt ceramidele este următorul: ei aseamănă pielea cu un zid de cărămizi, fiecare celulă reprezentând o cărămidă, iar între ele găsindu-se acizii grași sau lipidele care acționează sub formă de liant. Astfel, ceramidele sunt componente ale pielii care compun 50% din stratul de lipide. Cu ajutorul lor piele se menține hidratată, ele fiind și primele substanțe care aderă în momentul lezării barierei cutanate. În acest sens, toate produsele CeraVe conțin ceramide identice cu cele din piele, pentru a completa și spori acțiunea acestora.

Gel de curățare hidratant

Gelul hidratant de la CeraVe este un produs care nu face spumă, curățând foarte blând tenul. Deși este destinat unui ten normal sau chiar uscat, cleanser-ul și-a făcut loc foarte ușor în rutina mea datorită ingredientelor potrivite și tipului meu de ten (mixt). L-am introdus atât în rutina de seară, cât și în cea de diminineață deoarece m-a impresionat blândețea cu care curăță și senzația pe care o lasă. Ingredientele care se remarcă în acest produs sunt evident, ceramidele, alături de acidul hialuronic, ingrediente care ajută la hidratare. Formula gelului de curățare:

 • produs non-comedogenic, deci nu blochează porii
 • hipoalergenic
 • testat dermatologic
 • nu conține parfum, ceea ce îl face potrivit și pentru pielea sensibilă
 • curăță pielea fără a o usca
 • non-spumant, cu textură foarte lejeră
Gel de curățare hidratant CeraVe

Formate disponibile ale gelului:

 • 88 ml
 • 236 ml
 • 473 ml
 • 1000 ml

Cremă de mâini

Despre îngrijirea mâinilor am tot vorbit în ultima perioadă deoarece a devenit un subiect de actualitate. Folosirea excesivă a săpunurilor și a antiseptizantelor, dar și purtarea mănușilor reprezintă factori care pot determina o uscare și o crăpare foarte intensă a mâinilor, de aceea acestea au nevoie de hidratare permanentă. Crema de mâini de la CeraVe are efect de regenerare a pielii, hidratând intens și fiind extrem de benefică în cazul mâinilor foarte uscate și crăpate. Aceasta se absoarbe rapid în piele, textura fiind non-grasă. Este de asemenea un produs fără parfum, hipoalergenic și îmbogățit cu cele 3 tipuri de ceramide. În cazul acestei creme am observat beneficii și la nivelul unghiilor și cuticulelor. Ea este disponibilă în varianta de 50 ml, potrivită pentru geantă.

Cremă de mâini CeraVe

Cremă hidratantă pentru față și corp

După cum am spus și în introducerea articolului, întreg corpul necesită hidratare, astfel că CeraVe vine în ajutorul nostru cu o cremă hidratantă benefică atât pentru corp, cât și pentru față. Este un produs destinat pielii foarte uscate, cu tendițe de descuamare, chiar atopică, dar poate fi folosită cu succes și pe o piele normală pentru un plus de hidratare. Asemeni cremei de mâini, crema hidratantă pentru corp are o textură lejeră care se absoarbe rapid în piele, fără a lăsa senzație grasă. Hidratează și contribuie la repararea pielii în urma traumelor, leziunilor, deteriorărilor sau în cazul pierderilor de apă. Cu ajutorul ei și a celorlalte produse CeraVe este restabilită bariera protectoare a pielii.

Cremă hidratantă pentru față și corp CeraVe

În funcție de preferințe și necesități, crema are mai multe variante disponibile:

 • 50 g
 • 177g
 • 340 g
 • 454 g

Cum îți hidratezi pielea? Ai folosit produse CeraVe? Dacă da, ce impresie ți-au lăsat? Dacă nu, merită să o faci!:)