Am pasiunea aceasta pentru make-up de foarte mulți ani, timp în care am încercat diferite produse și branduri, am realizat (pe mine) machiaje de zi cu zi, machiaje pentru diferite evenimente și machiaje mai puțin purtabile pentru pozele de pe Instagram, iar toate acestea nu puteau fi realizate fără pensule. Deși am foarte multe pensule, continui să îmi achiziționez câte ceva nou. Acum ceva timp cei de la 1001 Cosmetice mi-au trimis un set de 15 pensule, alături de un burețel pentru make-up, pachet ce nu a putut să nu mă bucure având în vedere obsesia mea față de aceste accesorii. Atât pensulele, cât și burețelul sunt de la RIAL Make-up Accesories, brand propriu al celor de la 1001 Cosmetice.

Pensule Rial Make-up

Setul de 15 pensule de la Rial mi se pare un set complex, potrivit pentru oricine. Este alcătuit atât din pensule din păr sintetic pentru ten, cât și pentru ochi și sprâncene, ceea ce îl face să aibă tot ce este necesar pentru a realiza un machiaj complet. Pentru persoanele care nu vor să investească prea mult în aceste accesorii și nu vor să își bată capul în a găsi pensule pentru fiecare pas al machiajului, un astfel de set de pensule este ceea ce trebuie. Pe lângă cel cu 15 pensule se mai găsește și o variantă cu 18 bucăți. Pensulele din set pot fi achiziționate și separat de pe site, iar prețurile sunt foarte bune. Întreg setul este 99 lei (momentan îl puteți găsi la redus cu 20%), iar pensulele separat sunt sub 20 lei fiecare.

Perii sunt foarte fini, deci pensulele sunt pufoase și prietenoase cu tenul. Acestea sunt potrivite pentru texturi cremoase, dar și pentru produsele tip pudră. Le folosesc de câteva luni și nu am observat să se desprindă fire, ceea ce înseamnă că sunt de calitate. Se curăță foarte ușor, fie că vorbim despre spălarea cu săpun, fie curățarea de zi cu zi cu un spray special pentru pensule.

Pensule pentru machiajul feței

Din categoria pensulelor pentru ten acest set conține 5 pensule:

  • Fond de ten
  • Conturarea feței
  • Blush
  • Pudră
  • Pensula evantai

Pensule pentru ochi, sprâncene și buze

La această categorie intră pensule pentru blending, pensule plate pentru aplicarea machiajului, pensule în unghi pentru sprâncene sau pentru eyeliner și chiar pensule pentru concelear și pentru buze. După cum am mai menționat, este un set versatil, care conține pensule pentru toții pașii urmați în cazul oricărui machiaj.

Burete pentru machiaj Rial

Pe lângă setul de pensule de care am fost foarte mulțumită am primit și un burețel de make-up de la același brand. Raportul calitate-preț mi s-a părut unul foarte bun, deoarece un astfel de burete costă 19 lei (redus la 14 lei acum), iar calitatea lui este una superioară aș zice. Ca orice alt burețel, îl folosesc abia după ce îl umezesc, așa cum este și recomandat pentru o aplicare cât mai corectă. Burețelul este foarte moale, nu absoarbe foarte mult produs, iar machiajul se aplică foarte smooth cu el. Se curăță destul de ușor, pas foarte important atunci când folosim astfel de accesorii pentru aplicarea machiajului. Forma este cea clasică, de picătură, parte inferioară fiind potrivită pentru aplicarea fondului de ten, iar cea superioară perfectă pentru concelear datorită vârfului ascuțit.

Preferi multe pensule în colecția ta sau te limitezi la strictul necesar? Burețel sau pensule pentru aplicarea produselor de tip fond de ten, concelear, etc. ?