Se vorbește peste tot despre importanța protecției solare, întrucât este un subiect despre care toată lumea ar trebui să știe. Cei mai mulți dermatologi pun accentul pe aceste produse, fiind recomandat să purtăm întotdeauna SPF, indiferent de anotimp. Fie că optam pentru un produs de tip cremă, gel sau spray, protecția solară este cel mai important pas din întreaga rutină. De-a lungul timpului factorul de protecție solară a fost adăugat și în produsele de make-up, însă în general în procent scăzut. În acest sens, cei de la Bioderma au lansat în această vară Photoderm Cover Touch, un produs cu SPF 50+.

Cover Touch din gama cu produse pentru protecție solară, respectiv Photoderm, este un produs asemănător unui fond de ten, cu o textură lejeră, acoperire mare și protecția ridicată împotriva razelor UVA și UVB. Datorită formulei bogate în pigmenți minerali, are o acoperire foarte bună, care nu încarcă tenul și nu lasă aspect de mască. Efectul este unul mat, contribuind astfel și la controlul secreției de sebum pe perioada purtării și având o rezistență mare la transfer. Este un produs safe din punct de vedere al ingredientelor, fiind potrivit și pentru un ten sensibil sau chiar unui ten acneic.

În ceea ce privește nuanțele, Photoderm Cover Touch vine doar în 2 variante-deschisă, respectiv aurie. Aici intervine și singurul minus al acestui produs, deoarece prima nuanță nu este îndeajuns de potrivită unui ten deschis. Pentru a adapta produsul la culoarea pielii, eu am folosit picături speciale pentru deschiderea fondului de ten, cu ajutorul cărora am obținut o nuanță potrivită. Este un dezavantaj care poate fi ușor rezolvat, însă poate vor apărea și alte nuanțe pe viitor. Când vine vorba de aplicare, aceasta poate fi realizată atât cu burețel, care pentru mine este cea mai bună variantă, cât și cu o pensulă buffer pentru fond de ten. În acest sens, pe lângă cele două nuanțe ale produsului, cei de la Bioderma au pus în pachet și un burețel foarte moale, cu ajutorul căruia atât Cover Touch, cât și celelalte produse cremoase se aplică foarte uniform.

Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+

Fiind un produs care nu prea poate fi reaplicat pe parcursul zilei, pentru a ne asigura că avem pielea protejată, îl putem asocia foarte ușor cu un spray cu SPF, care va proteja tenul împotriva razelor și în același timp va reîmprospăta aspectul machiajului.

Produsul din gama Photoderm vine într-un tub de 40 g, mai mare decât un fond de ten clasic, iar dozarea se face ca la o cremă normală/un BB Cream, etc. În funcție de locul de unde este achiziționat, prețul variază între 50-60 lei. La fel ca majoritatea produselor Bioderma, îl putem găsi atât în farmacii, cât și în online pe diferite site-uri.

Bioderma Photoderm Cover Touch SPF 50+

Ce tipuri de produse cu protecție solară folosiți? Ați folosit noul produs de la Bioderma?