Îngrijirea părului presupune atenția la toți factorii care l-ar putea deteriora, de aceea atunci când ne alcătuim o rutină este necesar să adăugăm produse pentru toate problemele. Factorii cei mai întâlniți care determină uscarea părului sunt expunerea la soare, modelarea acestuia la temperaturi ridicate, alături de o rutină în care nu există produse care să protejeze sau să hidrateze.

Protecția termică

Fie că ne referim la folosirea unui uscător, care este cea mai întâlnită metodă, fie la aranjarea cu placa sau ondulatorul, este esențială protejarea părului. Indiferent de temperatura folosită, părul poate avea de suferit atunci când este supus acestui proces. Ca în orice caz, repetarea cu frecvență va avea un efect negativ asupra părului, mai ales asupra vârfurilor. Cea mai bună variantă in acest sens este să prevenim, aplicând un produs care va oferi protecție termică. Astfel, putem opta pentru un produs de tip spray, cremă sau chiar ulei.

Deși părul meu întâlnește foarte rar temperaturile ridicate, atunci când apelez la uscarea prin suflare aplic un spray protector pentru modelarea părului de la Alfaparf Milano. Acesta poate fi aplicat atât pe părul ud (înainte de uscător), cât și pe părul uscat (înainte de placă sau ondulator). El formează o peliculă în jurul firelor de păr, fără a îngreuna. Este un produs care nu are nevoie de clătire, fiind potrivit pentru protejarea împotriva temperaturilor ridicate. Cantitatea acestuia este de 200 ml, iar prețul 75 lei.

SPF pentru păr

Deși poate părea o noțiune abstractă, la fel ca pielea și părul are nevoie de protecție împotriva soarelui, a radiațiilor. Vara, când soarele este mai puternic, este cel mai indicat să aplicăm un produs cu SPF și pe păr, pentru a preveni arderea și implicit uscarea acestuia. La fel ca în cazul modelării termice, vârfurile sunt cele mai afectate, însă este de preferat să aplicăm pe toată lungimea.

Un astfel de produs cu SPF este uleiul bifazic de la Kérastase, Soleil Huile Sirène. Asemeni spray-ului de la Alfaparf, uleiul poate fi aplicat pe părul uscat sau umed, însă eu aleg să îl aplic pe părul uscat. Uleiul se aplică uniform, nu încarcă și nu se simte pe păr. Atunci când este aplicat pe părul umed poate oferi acel efect de plajă, prin bucle foarte lejere. Pe lângă protecția UV, uleiul este îmbogățit cu ingrediente precum vitamina E, care ajută la regenerare și previne ruperea firelor de păr și apa de cocos, care hidratează. Kérastase Soleiul Huile Sirène se găsește în două variante, de 150 ml (143 lei) și 45 ml (47 lei).

Atât Kérastase, cât și Alfaparf Milano, sunt branduri profesionale, care se găsesc în foarte multe saloane, astfel că produsele sunt de calitate. Pe lângă cele două produse pentru protecție, pe Notino mai găsim și alte variante, de la branduri precum Wella, Syoss, L’Oréal, etc.

Folosești o protecție termică? Dar un produs cu SPF? Câtă importanță acorzi îngrijirii părului?