Acneea este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale pielii, ea afectând în jur de 50 milioane de oameni într-un singur an. Având la bază secreția de sebum foarte crescută, persoanele cu tenul gras sunt predispuse la această afecțiune, de aceea este important să folosim produse indicate tipului de ten pentru a preveni orice problemă care poate apărea. Acneea afectează în cea mai mare parte adolescenții, fapt pentru care încă de la vârstele mici trebuie să ținem cont de îngrijirea pielii. Ea poate avea diferite etiologii, printre care o dietă necorespunzătoare sau un dezechilibru hormonal.

Există și mulți factori fizici ce pot spori acneea, iar unul dintre ei este chiar “accesoriul” must have al acestei perioade, respectiv masca. Aceasta reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor, deoarece aerisirea este deficitară, iar umiditatea este crescută din cauza vorbirii, a respirației, dar și a transpirației. Acneea provocată de mască sau maskne în denumirea ei generală poate fi o problemă întâmpinată de multe persoane, însă ea poate fi și prevenită.

Cum putem preveni?

  • Schimbarea măștii este cu siguranță cap de listă, deoarece la scurt timp de la purtare această se umezește, ceea ce va determina bacteriile să se înmulțească cu cât este purtată mai mult.
  • Spălarea măștilor refolosibile. În cazul în care folosim o variantă sustenabilă, este necesar ca după fiecare purtare să spălăm măștile textile și să le călcăm pentru a distruge bacteriile cu ajutorul temperaturilor ridicate. De asemenea trebuie să acordăm atenție și produselor cu care spălăm măștile, pentru a nu provoca iritații.
  • Alegerea corectă a măștii. Pentru a evita orice probleme cu tenul, trebuie să fim atenți și la materialul din care este făcută mască, dar și la mărimea acesteia. Aceasta nu trebuie să fie largă, pentru a nu spori contactarea virusului, însă nici să ne strângă, deoarece ar putea dezvolta apariția acneei.

Astfel, pe lângă o rutină adecvată tipului de ten și problemelor existente, pe care este necesar să o respectăm dimineața și seara, putem apela pe timpul zilei la produse care să calmeze pielea în momentele în care putem lua o scurtă pauză de la mască. În acest sens putem apela fie la o apă termală, fie la o loțiune tonică.

Bioderma Sébium Lotion

Loțiunea tonică din gama Sébium este un produs bun pentru reglarea pH-ului cutanat, care contribuie la menținerea sub control a secreției de sebum, factor principal în declanșarea acneei. Sébium Lotion este un produs care în urma aplicării calmează pielea, hidratează și curăță tenul de eventualele impurități. Dintre ingredientele care se fac remarcate în acest produs sunt:

  • glicerina cu efect emolient
  • vitamina B6 care armonizează producția de sebum
  • acidul salicilic care favorizează strângerea porilor
  • și acidul agaric care iluminează tenul

!!!Deși informațiile sunt luate din surse cât mai sigure (ex: PubMed), articolul este pur informativ, iar sfaturile rămân la nivel general. Este important ca atunci când ne confruntăm cu astfel de probleme să consultăm un specialist care ne va da cele mai corecte informații și ne va ajuta în alcătuirea unei rutine.

Vă confruntați cu maskne?