Venirea iernii aduce schimbări nu doar în ceea ce privește garderoba noastră, ci și în rutina de îngrijire a pielii. Schimbările de temperatură au efecte asupra pielii, astfel că trebuie să ne adaptăm și să introducem produse corespunzătoare acestei perioade. Diferențele nu sunt foarte mari, însă în anotimpul rece trebuie să punem mai mult accent pe hidratarea pielii față de cum o făceam pe timpul verii. Pe lângă ten, care va necesita prezența continuă a unei creme hidratante, există anumite zone care au de suferit mai mult în această perioadă, respectiv buzele și mâinile.

Hidratarea buzelor

Uscarea și crăparea buzelor poate fi o problemă foarte întâlnită în această perioadă, motiv pentru care trebuie să avem mereu la îndemână un balsam de buze. Un exemplu bun în acest sens este balsamul din gama Atoderm de la Bioderma care are o putere mare de hidratare. Acesta repară buzele uscate și crăpate, nu lasă o senzație lipicioasă și acționează blând. Formula este una parfumată, având note subtile de zmeură. Folosit constant, acesta menține buzele protejate și hidratate. Alte balsamuri bune sunt și cele de la Carmex, care pe lângă hidratarea intensă pe care o oferă au și SPF 15.

Hidratarea mâinilor

Acțiunea frigului, alături de folosirea substanțelor dezinfectante vor duce la o uscare intensă a mâinilor, care poate duce chiar până la o crăpare sau descuamare. Pe Notino putem găsi foarte multe creme de mâini, preferatele mele fiind cele de la CeraVe și Bioderma datorită puterii de hidratare. Crema de mâini de la CeraVe se absoarbe rapid în piele, având o textură non-grasă. Este un produs fără parfum, hipoalergenic și îmbogățit cu 3 tipuri de ceramide. În cazul acestei creme am observat beneficii și la nivelul unghiilor și cuticulelor.

Atunci când alegem o cremă de mâini este de preferat să căutăm o variantă cât mai mică, astfel încât o vom putea lua oriunde cu noi.

Ce schimbări aduci în rutina ta atunci când vine iarna?