Îngrijirea pielii este probabil unul dintre cele mai abordate subiecte când vine vorba despre înfrumusețare, deoarece pentru a arăta cât mai bine și pentru a avea un machiaj perfect, este nevoie de un ten cât mai bine îngrijit. Acesta reprezintă baza noastră, “pânza” pe care urmează să realizăm machiajul, iar dacă nu îi acordăm destulă atenție, nu va colabora. Există anumite produse care ar trebui să se regăsească zilnic în rutina noastră, precum gelul de curățare, crema hidratantă și un produs cu SPF, însă există multe alte produse opționale, dar care ne pot aduce multe beneficii asupra pielii. Am făcut o listă cu câteva produse care m-au marcat în ultimii ani și care merită încercate.

Foreo Luna Play

Deși este un dispozitiv pe care l-am folosit cu ceva timp în urmă, Foreo mi-a lăsat o impresie foarte bună. Este o perie de curățare pentru ten, care folosită alături de un cleanser ajută la o curățare în profunzime a pielii. Varianta pe care eu am încercat-o este Luna Play, cea mai mică, respectiv cea mai accesibilă la preț. Nu este reîncărcabil, funcționând pentru aproximativ 100 utilizări. Este o alegere bună în cazul în care vrei să vezi cum s-ar înțelege tenul tău cu un astfel de dispozitiv, dar este și foarte bun pentru travel, fiind foarte mic.

Este foarte ușor de folosit, după aplicarea produsului de curățare trebuie doar să îl umezești, să îl pornești și să masezi tenul prin mișcări circulare timp de 1 minut. Nu agresează tenul, însă de preferat este să nu fie folosit zilnic, pentru a nu distruge bariera cutanată.

Foreo Luna Play

Ser vitamina C Bioderma Pigmentbio

Un alt produs care s-a regăsit printre preferatele mele și pe care l-aș mai folosi este serul cu vitamina C de la Bioderma. Serul din gama Pigmentbio are o textură foarte lejeră, oferă tenului luminozitate și introdus mai multă vreme în rutină contribuie la diminuarea sau chiar dispariția petelor.

Fiind un ser pentru față cu vitamina C într-o concentrație destul de mare, are o putere de oxidare accelerată, motiv pentru care este de preferat să îl păstrăm la frigider.

Bioderma Pigmentbio C-Concentrate

Loțiune tonică Bioderma

Tonerul nu este un produs fără de care tenul nu ar rezista, însă și el poate aduce anumite beneficii. Asemeni apei termale, loțiunea tonică poate fi folosită pentru calmarea pielii, fiind potrivită în orice moment al zilei. Tonerul din gama Sébium este un produs bun pentru reglarea pH-ului cutanat, care contribuie la menținerea sub control a secreției de sebum. În urma aplicării calmează pielea, hidratează și curăță tenul de eventualele impurități.

Bioderma Sébium Lotion

Ce produse de skincare te-au marcat? Ai folosit produsele de mai sus?