Părul blond arată excelent atunci când este îngrijit constant, fiind o culoare care de cele mai multe ori luminează, întinerește și oferă un aspect elegant. Fiind vopsită astfel de aproximativ 5 ani, am încercat diferite produse și modalități pentru a-l menține cât mai sănătos și strălucitor. Implicând în cele mai multe cazuri și procese de decolorare care pot afecta și mai tare firul, este necesar să îi oferim o îngrijire constantă, o hidratare și o atenție la toate aspectele. Pe Notino există o serie de produse special create pentru acest tip, fie că ne referim la șampon pentru păr blond, măști, nuanțatoare sau balsamuri.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Silver

Unul dintre șampoanele care m-a ajutat foarte mult în ultimii ani este șamponul de la L’Oréal, potrivit atât pentru părul blond, cât și pentru un păr grizonat. Acesta ajută la menținerea unei nuanțe reci a blondului, prin neutralizarea tonurilor de galben. Nu îl folosesc la fiecare spălare, ci de câteva ori pe lună, iar nuanța este menținută perfect. Beneficiile acestuia ar fi:

  • elimină tonurile de galben
  • spală impuritățile și produsele de coafat
  • pătrunde adânc în firul de păr și îl hrănește
  • lasă părul strălucitor și fin

Wella Professionals Invigo Blonde Recharge

Pentru o rutină completă în ceea ce privește menținerea blondului folosesc de câteva săptămâni și balsamul de la Wella. Acesta se găsește în două variante: Cool-pentru o nuanță cât mai rece și Warm-pentru un blond cald. Aplicat la fiecare spălare, acesta:

  • hidratează și hrănește
  • menține culoarea părului blond
  • lasă părul moale
  • facilitează pieptănarea

Părul blond nu trebuie să ne determine să folosim doar produse speciale pentru acesta și să uităm de celelalte nevoi, motiv pentru care trebuie să completăm rutina cu produse în funcție de scalp, de tipul părului și alte necesități ale acestuia. Pe lângă cele menționate anterior, folosesc constant un șampon pentru păr gras, întrucât scalpul meu are o continuă tendință de îngrășare, întotdeauna protecție termică pentru a nu agresa firul la contactul cu temperaturile înalte, dar și un ulei pentru hidratare.

Cum îngrijești părul blond? Ce rutină ai indiferent de nuanța părului?