De câțiva ani fac parte din categoria persoanelor care adaugă în rutina lor de îngrijire a corpului cât mai multe produse, chiar dacă nu sunt absolut necesare. Fiecare duș trebuie să aducă ceva special pielii, motiv pentru care îmi place să alternez produsele pentru un efect diferit de fiecare dată. Deși înainte mă rezumam la foarte puține produse, acum o rutină completă presupune gel de duș, scrub de corp, spumă pentru epilat, ulei de duș, urmate desigur de cremă hidratantă și neapărat un spray de corp.

În ceea ce privește exfolierea corpului, este un pas pe care l-am adăugat în rutina mea acum aproximativ 2 ani și care a influențat mai ales experiența epilării. Este bine de știut că exfolierea nu trebuie realizată zilnic, la fiecare duș, întrucât aceasta poate afecta în timp straturile superioare ale pielii, motiv pentru care și eu realizez acest pas de maxim 2-3 ori pe săptămână. Astfel, folosind un produs pentru exfoliere, corpul va scăpa de celulele moarte de la suprafață, permițând pielii să fie cât mai luminoasă, fină, curată și sănătoasă. Tot exfolierea va permite firelor de păr să ajungă cât mai la suprafață, epilatul fiind astfel facilitat.

Scruburi de corp

Întrucât se recomandă ca produsele pentru exfoliere să conțină ingrediente cât mai naturale și bio, tocmai pentru a nu afecta bariera cutanată, am căutat o variantă cât mai bună și am descoperit scruburile de la Organic Shop.

Scruburile de la Organic Shop se găsesc în mai multe variante, atât în ceea ce privește cantitatea, cât și aroma. Cele mici au o cantitate de 250 ml, iar mirosul acestora poate varia de la zmeura și mango, ca cele pe care le folosesc eu în momentul de față, până la portocală, miere și scorțișoară sau chiar scrub cu cafea. Varianta mare, de 450 ml, face parte din Body Desserts și deși arată și miroase delicios, nu este mai mult de un exfoliant de corp. Organic Shop Body Desserts Hot Chocolate diferă puțin la textură față de scruburile menționate anterior, ele fiind ușor mai delicate decât acesta. Chiar dacă există mici diferențe între ele, produsele pentru exfoliere de la Organic Shop aduc în final un rezultat asemănător, lăsând pielea fină, eliminând celulele moarte și în același timp curățând pielea.

Folosești un produs pentru exfolierea pielii? Ai folosit produse Organic Shop?