Când vine vorba despre produse pentru ten, fie că ne referim la cele de skincare sau cele de make-up, este foarte important să fim atenți la ce conțin acestea. Există o serie de ingrediente “minune”, care combinate sau separat aduc tenului multe beneficii. Printre acestea se regăsesc acidul hialuronic, acidul salicilic, retinolul, colagenul, dar și multe altele.

Acid hialuronic

Printre cele mai faimoase și căutate ingrediente, acidul hialuronic este cunoscut pentru hidratarea intensă pe care o oferă pielii, menținând astfel tenul hrănit, ferm și elastic. Este de asemenea un ingredient regăsit foarte des și în produsele anti-aging datorită beneficiilor sale de estompare și diminuare a ridurilor. El se găsește atât în produse de skincare precum majoritatea produselor de la CeraVe, în măștile pentru ochi și ten, în serumuri și tonere, dar și în produse pentru make-up cum sunt cele de la Catrice. Faimos pentru concentrația mare de acid hialuronic este Vichy Minéral 89, un ser cu o textură lejeră ce lasă tenul hidratat, luminos și mai plin.

Acid salicilic

Cunoscut pentru puterea sa de exfoliere, acidul salicilic acționează în acest sens atât asupra tenului gras, cât și asupra scalpului gras. În produse pentru curățarea pielii precum gelul de curățare CeraVe SA Smoothing Cleanser ingredientul curăță intens porii, uniformizând tenul și scăpându-l de punctele negre, în timp ce în produsele pentru păr cum ar fi șamponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Silver ajută la combaterea mătreții, curățând intens scalpul.

Colagen

Produsele pentru îngrijirea tenului ce conțin colagen sunt de asemenea perfecte pentru hidratarea pielii. Potrivit pentru toate tipurile de ten, colagenul se regăsește foarte des în măștile de ochi și de ten, lăsând pielea hrănită, luminată și fină. Acest ingredient acționează și asupra petelor pigmentare pe care le diminuează. Este de asemenea perfect pentru reducerea ridurilor, iar în produsele pentru păr oferă strălucire, volum și protecție împotriva căderii sau a ruperii.

Care sunt cele mai des întâlnite ingrediente din produsele tale? Folosești produse în funcție de un anumit ingredient?