Fie că ne dăm sau nu seama, sprâncenele ne pot schimba destul de mult fizionomia feței, de aceea trebuie să le acordăm multă atenție. Pe lângă stilizarea acestora, la salon sau acasă, putem apela la produse de make-up ce ne ajută să le oferim o formă, să le aranjăm și să le fixăm. Pentru a avea întotdeauna sprâncene perfecte, alternez diferite produse care de ceva timp se regăsesc în colecția mea de machiaje.

Rimel pentru sprâncene colorat

Pentru mine, orice machiaj complet conține un profus de fixare a sprâncenelor la final, care să transforme machiajul într-unul durabil. Fie că îmi conturez sprâncenele cu un creion sau un fard, fie că îmi doresc să le las cât mai naturale, la final le aplic un gel de sprâncene colorat care le fixează, le aranjează și le oferă o nuanță potrivită. Deoarece apelez foarte des la un astfel de produs, am găsit 3 variante care îmi plac și pe care le alternez atunci când mă machiez: Essence Make Me Brow, NYX Professional Makeup Tinted Brow Mascara și Catrice Brow Colorist, toate în cea mai deschisă nuanță disponibilă. Periile celor 3 sunt de mărimi diferite, motiv pentru care le aleg în funcție de rezultatul pe care mi-l doresc. Acestea piaptănă și aranjează sprâncenele, le oferă un plus de culoare și le menține intens fixate pe tot parcursul zilei, până la demachiere.

Rimel pentru sprâncene transparent

Zilele în care renunț la machiaj sunt destul de dese, motiv pentru care încerc să apelez la câteva produse care să îmi ofere un aspect cât mai îngrijit. Astfel, pentru a-mi aranja sprâncenele, folosesc un gel de sprâncene transparent, care nu se va simți deloc pe ten. Cel pe care îl folosesc de câțiva ani și pe care îl recumpăr cu drag este gelul Lash&Brow de la Essence, care poate fi folosit atât pe sprâncene, cât și pe gene. Acesta are o textură foarte ușoară, astfel că, deși fixează foarte bine firele de păr, nu le încarcă și nu le încrustează. Are o rezistență de lungă durată, inclusiv la apă și menține firele de păr în același loc. Datorită periei destul de mare și bogată, produsul ajunge la toate firele de păr, acestea fiind bine pieptănate și aranjate. Gelul poate fi folosit și pe gene, singur sau înainte de rimel pentru un boost de alungire, dar și pe sprâncene după conturarea lor cu un fard sau un creion.

Creion de sprâncene

Deși de cele mai multe ori apelez doar la un rimel pentru sprâncene, există momente în care îmi doresc un look mai bine conturat și mai precis, iar atunci apelez fie la un gel, fie la un creion de sprâncene. Cel mai recent achiziționat de mine este Wet n Wild Ultimate Brow, un produs care trasează linii foarte subțiri și precise și care oferă contur sprâncenelor. Nuanța aleasă de mine este Ash Brown, care are un subton gri și se potrivește de minune cu părul meu. Vârful creionului este subțire, iar alături de textura sa ușor cremoasă ajută la trasarea unor linii asemănătoare firelor de păr, astfel că este foarte ușor să obții un look natural. Celălalt capăt al creionului vine cu o pensulă ce ajută la aranjarea sprâncenelor înainte sau după conturarea lor.

Ce produse folosiți pentru sprâncene? Preferați un look dramatic sau unul natural?