Cel mai important accesoriu al unei ținute este, fără dar și poate, parfumul. Fie că îl alegem în funcție de starea noastră, de ținuta pe care o purtăm, de ocazie sau pur și simplu pentru că este favoritul nostru, parfumul va avea întotdeauna ceva de spus despre noi. Acordurile parfumate vor descrie întotdeauna cât mai bine personalitatea cuiva, fiind dificil să dea greș. Deși lumea olfactivă este nemărginită, există câteva parfumuri extrem de cunoscute, pe care le-am simțit măcar o dată.

În ceea ce privește parfumurile pentru femei, pe lângă clasicele Lancôme La Vie Est Belle, Yves Saint Laurent Black Opium și Chanel Coco Mademoiselle, avem fermecătorul Paco Rabanne Olympéa, parfum unic și pasional. Olympéa combină tonuri fresh cu un acord atipic de „vanilie sărată”, toate pe o bază senzuală de cașmir și ambră.

Extrem de cunoscute în lumea olfactivă masculină sunt Armani Acqua di Giò Profumo, Gucci Guilty Absolute și cu siguranță DIOR Sauvage și Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme Le Parfum. Armani Acqua di Giò Profumo, parfum aromatic cu accente acvatice descrie dorința de aventură a bărbaților curajoși, în timp ce Gucci Guilty Absolute este special creat pentru a dezvălui latura romantică și carismatică a oricărui bărbat.

Scandal by Jean Paul Gaultier

My all time favourite rămâne Jean Paul Gaultier Scandal, un parfum caracterizat de feminitate și eleganță. La fel ca Olympéa, Scandal este și va rămâne un clasic atemporal de care este greu să te desparți. Scandal by Jean Paul Gaultier mi se pare parfumul ideal atât pentru zilele pline, în care te miști dintr-un loc în altul, cât și pentru serile în oraș. Intensitatea și persistența sunt punctele cheie, întrucât acesta rămâne pe haine zile la rând.

Debutând într-o notă proaspătă și delicată de gardenie, apa de parfum asociază note dulci de miere și patchouli în inima și baza sa, alcătuind astfel o poveste olfactivă senzuală și atrăgătoare.

Care este parfumul de care nu vă veți despărți niciodată? Ce alte parfumuri must-have trebuie să aibă o femeie sau un bărbat în colecție?